Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Prebiotikum vagy probiotikum, esetleg mindkettő fontos?
  2023-12-17 22:41:36, vasárnap
 
  A címben feltett kérdésre mindenképpen igen a válasz, hiszen a szervezetünknek mind prebiotikumokra, mind pedig probiotikumokra szüksége van.

Mik is azok a probiotikumok?
A probiotikumok olyan hasznos baktériumok, amelyek a bélrendszerben találhatók meg. Sokféle táplálék tartalmaz probiotikomokat, például az erjesztett táplálékok mint a savanyú káposzta, a kefir, a joghurt.

A szervezetünknek prebiotikumokra is szüksége van. A prebiotikum nem más, mint a probiotikus baktériumoknak a tápláléka. A prebiotikumok is sokféle táplálékban megtalálhatók, például a zabban, póréhagymában, a csicsókában, a fokhagymában, a hagymában, a bogyós gyümölcsökben, a babban, a hüvelyesekben, a banánban és a spárgában.

Tehát a testünknek, a bélrendszerünknek nagy szüksége van prebiotikumokra és probiotikumokra is, amelyek nagyon sok előnnyel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy mindkettő javítja a bélrendszer egészségét. Mind a prebiotikumok, mind a probiotikumok védelmet jelentenek a káros hatású bélbaktériumokkal szemben.

A jó bélbaktériumokkal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon hasznosak lehetnek az elhízással szemben, illetve a rendszeres fogyasztásukkal az inzulinrezisztencia vissza is fordítható. Azok, akik rendszeresen fogyasztanak probiotikumokban gazdag ételeket, sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, mint akik nem, illetve mintegy 40%-kal csökken esetükben az allergia kialakulásának a kockázata is. A probiotikumok segíthetnek a fogyásban, csökkenthetik a stresszt és még az IBS tünetei is enyhülhetnek.

A probiotikumok támogatják a prosztata egészségét is és növelik a tesztoszteronszintet. A kutatások azt sugallják, hogy a probiotikumok segíthetnek megelőzni a Parkinson-kórt és a szivárgó bél gyógyítása megakadályozhatja a demenciához vezető agyi gyulladást. A probiotikus baktériumok segíthetnek a székrekedés, hasmenés és puffadás esetén is.

Ezek a bélbaktériumok segítik a bélrendszerben a K-vitamin termelődését, amelynek nagyon fontos szerepe van a vastagbél egészségesen tartásában és a vastagbélrák megelőzésében. A pre- és a probiotikumok segítséget nyújtanak a gyulladás csökkentésében és megszüntetésében.

Számos tanulmány született a kétféle baktériumtörzzsel kapcsolatban. Megállapításra került, hogy ezek a jó baktériumok egyes autoimmun betegségek ellen is védelmet jelenthetnek, mint például a lupusz vagy a Crohn-betegség.

Milyen jelekből tudhatjuk, hogy szükségünk van probiotikumokra?
A szervezetünk figyelmeztet bennünket, ha valami nincs rendben velünk. Például ha rendszeresen kívánjuk a cukros, édes dolgokat, akkor ez azt jelzi, hogy pótolnunk szükséges az úgynevezett jó bélbaktériumokat.

Ha az emésztésünkkel vannak gondok, az is egy jele lehet annak, hogy a bélflóránk egyensúlya felborult. Ilyen tünet, jel lehet a puffadás, a hasi görcsök és a fokozott bélgázképződés.

Ha a hasunkra hízunk és már diagnosztizált inzulinrezisztenciánk van, ez is egy jele annak, hogy pre- és probiotikumokra lehet szükségünk.

A bélflóra egyensúlyának felborulását jelezheti, ha állandóan fáradtak, álmosak vagyunk, illetve ha hangulatingadozás jellemez bennünket.

Hogyan működnek együtt a probiotikumok és a prebiotikumok?
A probiotikus baktériumok túlélése és működése függ a táplálékfelvételünktől. Ha kombináljuk a probiotikumokat és a prebiotikumokat, akkor szimbiotikumokat kapunk, amelyek fokozzák az élő hasznos baktériumok túlélési képességét a gyomor-bél traktusban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: szimbiotikumokat, probiotikumokban, immunrendszerrel, bélbaktériumokat, megszüntetésében, probiotikumokra, prebiotikumokra, szervezetünknek, probiotikumokat, prebiotikumokat, fogyasztásukkal, bebizonyosodott, probiotikomokat, baktériumoknak, bélbaktériumok, kialakulásának, megállapításra, bélrendszerben, csökkentésében, diagnosztizált, emésztésünkkel, bélgázképződés, probiotikumok, gyümölcsökben, megelőzésében, prebiotikumok, hüvelyesekben, egyensúlyának, póréhagymában, megtalálhatók, csökkenthetik, kapcsolatban, felborulását, enyhülhetnek, figyelmeztet, rendelkeznek, címben feltett, szervezetünknek mind, probiotikumok olyan, bélrendszerben találhatók, erjesztett táplálékok, savanyú káposzta, szervezetünknek prebiotikumokra, probiotikus baktériumoknak, bogyós gyümölcsökben, bélrendszerünknek nagy, egyik ilyen, bélrendszer egészségét, probiotikumok védelmet, káros hatású, elhízással szemben, rendszeres fogyasztásukkal,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Soha ne kedvezz...  Png kutya  Elköszönt  képre írva  Minden harmadik...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Szívem  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy bizonyos határt  Png ház  Akarat  Alvó cicák  Tavaszi kép  Örülök, hogy látlak!  Popper Péter szavai  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Szívem tiéd  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Rátalálsz  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem számIt  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy hatékony szolga  Akarat  Alázat  Erdőn  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alvó cicák  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einsteinről  Szép álmokat!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png cica  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
címben feltett, szervezetünknek mind, probiotikumok olyan, bélrendszerben találhatók, erjesztett táplálékok, savanyú káposzta, szervezetünknek prebiotikumokra, probiotikus baktériumoknak, bogyós gyümölcsökben, bélrendszerünknek nagy, egyik ilyen, bélrendszer egészségét, probiotikumok védelmet, káros hatású, elhízással szemben, rendszeres fogyasztásukkal, allergia kialakulásának, probiotikumok segíthetnek, probiotikumok támogatják, prosztata egészségét, demenciához vezető, probiotikus baktériumok, bélbaktériumok segítik, vastagbél egészségesen, vastagbélrák megelőzésében, probiotikumok segítséget, gyulladás csökkentésében, kétféle baktériumtörzzsel, lupusz vagy, szervezetünk figyelmeztet, emésztésünkkel vannak, jele lehet, bélflóránk egyensúlya, hasi görcsök, fokozott bélgázképződés, hasunkra hízunk, jele annak, bélflóra egyensúlyának, gyomor-bél traktusban, szimbiotikumokat, probiotikumokban, immunrendszerrel, bélbaktériumokat, megszüntetésében, probiotikumokra, prebiotikumokra, szervezetünknek, probiotikumokat, prebiotikumokat, fogyasztásukkal, bebizonyosodott, probiotikomokat, baktériumoknak, bélbaktériumok, kialakulásának, megállapításra, bélrendszerben, csökkentésében, diagnosztizált, emésztésünkkel, bélgázképződés, probiotikumok, gyümölcsökben, megelőzésében, prebiotikumok, hüvelyesekben, egyensúlyának, póréhagymában, megtalálhatók, csökkenthetik, kapcsolatban, felborulását, enyhülhetnek, figyelmeztet, rendelkeznek, fogyasztanak, rendszeresen, jelenthetnek, szervezetünk, vastagbélrák, termelődését, fokhagymában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.